• Petri Nóri

Burgonya, te édes

Frissítve: 2018. nov 13.

Ha kóstoltad már biztosan neked is feltűnt, mennyire édes az íze. Az édesburgonyában van egy enzim, amely a gumó érése során fokozatosan cukorrá bontja le a benne található keményítőt. A főzős során ez az enzematikus hatás tovább fokozódik.


Egy villámgyorsan előkészíthető receptet hoztam ma neked. Próbáld ki, mert tuti befutó!


ÉLÉSKARMA recept: Édesburgonya hasábok

SÜLTKRUMPLI ÉDESBURGONYÁBÓL


Megpucolod a zöldséget és hasábokra vágod. Ha jól megmostad a héját is rajta hagyhatod, mert közvetlen a héja alatt található a legtöbb tápanyag.

Tábla teszed a hasábokat és szórsz rá egy kis fűszert: kurkumát, himalajai sót és egy kis kókuszolajjal az összeset bedörzsölöd. Egy sütőpapírt teszel a tepsibe és 160 C-on 20-30 perc alatt készre sütöd.



243 megtekintés0 hozzászólás