• Petri Nóri

Egy gyors gluténmentes bagettet valaki?

Egy olyan bagett receptet hozok most, melyet a válogatós nagyobbik fiam is szó nélkül tömött be. Egészen addig még ki nem jött a konyhába azt hitte a szokásos bolti bagettet eszi. Nagyon meglepődött mikor rájött, hogy ezt bizony én sütöttem 😊

Szeretnétek a receptet? Hát legyen.



Éléskarma bagett, gluténmentes élesztőmentes Hadarik Rita céllisztből




Hozzávalók:


1 zacskó Hadarik Rita Élesztőmentes bagett lisztkeverék 310 ml víz 20 g ecet, én almaecetet használtam 10 g olaj



A hozzávalókat összekevertem és 5 percet pihentettem a tésztát. Az 5 perc letelte után 2 darabra osztottam és 2 nagyobb bagettet formáltam belőle. A tetejét megkentem olajjal és 180 C-os sütőben 45 percig sütöttem. Megvártam meg kihűl, kettétörtem a ropogós héját és egy fiúk 3 perc alatt el is pusztították.


Felkerül a kedvenc gyorsan elkészíthető gluténmentes listámra. Be is tankolok belőle, legyen otthon kéznél a kamrába, mert nem csak gluténmentes de élesztőt sem tartalmaz, ami plusz egy nagy piros pont.

159 megtekintés

Petri Nóra

alapító, táplálkozásterapeuta

eleskarma.blog.hu

petrinori@gmail.com

Tel: +36 30 620 2826

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2017 by Nóra Petri. Proudly created with Wix.com