• Petri Nóri

Gluténmentes répatorta Húsvétra


Elkészítési idő: 45 perc


Gluténmentes répatorta húsvétra, Éléskarma


Répatorta:


3 csésze reszelt sárgarépa

4 tojás

1 csésze juharszirup vagy 1/2 csésze barnacukor

1 csésze kókuszolaj

2 csésze gluténmentes liszt

2 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szerecsendió

2 teáskanál vanília kivonat

1 teáskanál tengeri só

1 krémsajt vagy kesukrém


Ha laktóz vagy tejérzékeny vagy a sajtkrém helyett készíts kesukrémet:


Kesukrém:


1 bögre kesudió

1 csipet vanília

1/2 citrom héjja


A kesudiót áztasd be vízbe 2 órára. Ha letelt a 2 óra öntsd be az áztatóvizet és tedd a kesudiót egy aprítóba. Adj hozzá pici vizet, a vaníliát és a citromhéjjat is. Indítsd be az aprítót és adj hozzá még vizet ha kell, krémes állagot kell készítened. Tedd hűtőbe egy órára és utána kend a répatorta tetejére.




A TORTA ELKÉSZÍTÉSE:


Melegítsd fel a sütőt 180 C-ra. Egy nagy tálban keverd össze az összes hozzávalót. Kenj ki kókuszolajjal egy közepes kerek serpenyőt. Tedd bele a keveréket a serpenyőbe, és süsd 40 percig, amíg a teteje meg nem barnul. Hagyd kihűlni a süteményt, majd a kend a krémsajtot/kesukrémet tetejére. Tedd pár órára hűtőbe mielőtt fogyasztjátok!


Kipróbálod?



96 megtekintés

Petri Nóra

alapító, táplálkozásterapeuta

eleskarma.blog.hu

petrinori@gmail.com

Tel: +36 30 620 2826

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2017 by Nóra Petri. Proudly created with Wix.com