• Petri Nóri

Kókuszjoghurt

Frissítve: 2018. nov 28.

Ígértem pár napja, hogy megírom a kókuszjoghurt elkészítésének módját Nektek.

Ami szükséges hozzá: Aroy-D kókusztej, tápióka keményítő, probiotikum.... az arányok:


1 liter kókusztej 1 ek tápióka keményítő (esetleg nyílgyökérliszt, ebből kevesebb is elég) 2 kapszula probiotikum (Protexin Balance)

Felmelegítettem a kókusztejet, belekevertem a keményítőt majd mikor 42-45 fokra visszahűlt beletettem a probiotikumot is. Majd 12-18 órát pihent a joghurtkészítőbe. Utána még 1 napig kint hagytam a konyhapulton és 2-3 napra betettem be a hűtőbe. 


Íme az eredmény:



Hozzáadott cukortól mentes mangópürét tettem bele és fehér chia magot. 


Tápláló teljes értékű reggelit vagy két főétkezés közötti desszertet kapunk így!

77 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése