• Petri Nóri

Kókuszjoghurt

Frissítve: 2018. nov 28.

Ígértem pár napja, hogy megírom a kókuszjoghurt elkészítésének módját Nektek.

Ami szükséges hozzá: Aroy-D kókusztej, tápióka keményítő, probiotikum.... az arányok:


1 liter kókusztej 1 ek tápióka keményítő (esetleg nyílgyökérliszt, ebből kevesebb is elég) 2 kapszula probiotikum (Protexin Balance)

Felmelegítettem a kókusztejet, belekevertem a keményítőt majd mikor 42-45 fokra visszahűlt beletettem a probiotikumot is. Majd 12-18 órát pihent a joghurtkészítőbe. Utána még 1 napig kint hagytam a konyhapulton és 2-3 napra betettem be a hűtőbe. 


Íme az eredmény:



Hozzáadott cukortól mentes mangópürét tettem bele és fehér chia magot. 


Tápláló teljes értékű reggelit vagy két főétkezés közötti desszertet kapunk így!

71 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Petri Nóra

alapító, táplálkozásterapeuta

eleskarma.blog.hu

petrinori@gmail.com

Tel: +36 30 620 2826

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2017 by Nóra Petri. Proudly created with Wix.com