• Petri Nóri

Pogácsa gluténmentesen

Ma egy régi nagy kedvencet próbáltam ki gluténmentes változatban: pogácsát sütöttem.

Hadarik Rita gluténmentes Zsúrpogácsáját teszteltem és most sem kellett csalódnom. Nagyon finom lett. Egy kicsit több időt vett igénybe az elkészítés, mint a múltkori Csokis-kakaós keksz, de még így is 30 perc alatt megvolt.



Éléskarma gluténmentes pogácsa


Hozzávalók:


1 zacskó Hadarik Rita Zsúrpogácsa lisztkeverék 25 g élesztő 1 tk cukor 100 ml meleg víz 80 g vaj 130 g tejföl 1 tojás + 1 sárgája

Az élesztőt a cukorral és a meleg vízzel felfuttatom. Az olvasztott vajat elkeverem a tejföllel és a tojással és hozzáadom a tasakban lévő lisztkeveréket. 10 percet pihentetem. Kinyújtom és kiszaggatom, a tetejét tojássárgával megkenem. 40 percet kelesztem és után 170C-os sütőben 20-25 percet sütöm.


Vigyázat, nagyon hamar fogy!

88 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése