Röviden a vércsoportod és a táplálkozás összefüggéséről

Frissítve: 2018. jún 28.

Dr. Peter J. D’Adamo alkotta meg azt az elméletet, mely szerint az emberek vércsoportja alapvetően meghatározza fizikai vitalitásunkat, fogékonyságunkat bizonyos betegségekre, táplálkozási igényeinket és a testedzés számunkra leginkább megfelelő formáját is. D’Adamo szerint ez a tényező befolyásolja energiaszintünket, a kalóriák felhasználásának hatékonyságát, a stresszre adott érzelmi reakcióinkat és némiképp a személyiségünket is. Részben egyet kell hogy értsek vele, mert saját bőrömön is tapasztalom a vércsoport-diéta által kialakított irányvonalak hasznosságát.


A vércsoportokról néhány szóban:


A 0 (ősi, vadász) típus A fehérje, azaz többnyire a hús az fő energiaforrásuk. Erős emésztőrendszerrel rendelkeznek. Túlzottan aktív immunrendszer jellemzi őket. Hatékony metabolizmus. 


Az A (agrár, földműves) típus Az első vegetáriánusok. Érzékeny emésztőrendszere van. Toleráns immunrendszer. Jól reagál a stresszre. Agrár jellegű étrendre van szüksége, hogy sovány és energikus maradjuon.


A B (kiegyensúlyozott, nomád) típus Kiegyensúlyozott. Erős immunrendszerrel. Toleráns emésztőrendszerrel rendelkezik. Tejtermékeket jól emészti. Kreativitás révén jól reagál a stresszre.


Az AB (modern, rejtélyes) típus Az A és a B típus modern összeolvadása. Rendkívül jól alkalmazkodik a környezeti és táplálkozásbéli változásokra. Érzékeny az emésztőrendszere. Jól reagál a stresszre. Túlságosan toleráns az immunrendszere.


Szeretnétek részleteket is megtudni a vércsoportokról? Lehete egy sorozat erről is.


Ha tetszenek a posztok és Te is eldöntötted, hogy életmódot váltasz a családoddal vagy egymagad, én szívesen segítek ebben Neked is! Rendeld meg a Kamratiszítást és kezdj egy egészségesebb életet már holnap! www.eleskarma.com(Forrás: Dr. Peter J. D’Adamo: Az ABO terv)

367 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése